Kinderwens

Samen naar een gezonde toekomst

Als je zwanger wilt worden kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie kindje een gezonde start krijgt. Wij kunnen je daarbij helpen. Als je gezond leeft, dan vergroot je de kans op een spontane zwangerschap. Ook leg je alvast een goede basis voor de gezondheid van je kind. Een kinderwensconsult is een waardevolle start van jullie zwangerschap. Tijdens dit consult staat jullie wens centraal en bieden wij ondersteuning om fit en vitaal zwanger te worden. Hieronder alvast 8 waardevolle tips.

Afspraak maken kinderwens consult

Wil jij graag een afspraak maken voor een kinderwensconsult? Dit gaat het makkelijkste via de telefoon. Wij plannen dan samen een moment in om je verder te helpen.

8 Wolkom tips

 1. Ontspannen. Plan dagelijks ontspanning in je agenda. Een ontspannen lijf en geest zorgt voor meer zin in seks en verhoogt je kans op een bevruchting.
 2. Eten. Pas 3 maanden voor de conceptie (bevruchting) je eetpatroon aan. Vitale voeding (= onbewerkte voeding) werkt heilzaam voor je darmen, slijmvliezen en hormonen. Vitale voeding bevat de volgende elementen: plantaardige eiwitten, dierlijke eiwitten (behalve varkensvlees en koemelk), koolhydraten in de vorm van groenten en fruit, granen (bij voorkeur glutenvrij) en gezonde vetten.
 3. Regelmatig bewegen.  Zorg dagelijks voor voldoende beweging, liefst buiten. Het zorg voor een goede doorbloeding, ondersteunt je botten en spierweefsel en stimuleert je doorbloeding. Oftewel is je lijf je lief beweeg preventief!
 4. Foliumzuur. Slik minimaal 3 maanden voor de conceptie foliumzuur (kies voor biologisch actief foliumzuur). Foliumzuur heeft vitamine B6 en vitamine B12 nodig om goed werkzaam te zijn, je kunt er ook voor kiezen om te starten met een multivitamine voor vrouwen met een kinderwens.
 5. Cyclus. Ken je cyclus. De menstruatiecyclus van vrouwen is gemiddeld 28 dagen. Als je cyclus wat langer of korter is, is je eisprong 14 dagen voor je volgende menstruatie begint. Via de temperatuurmethode kun je ook je cyclus volgen. Er bestaan ovulatietests die je kunt kopen bij de drogist. Een eicel is ongeveer 24 uur vruchtbaar. De zaadcellen leven gemiddeld 48 tot 72 uur. Als je zwanger wil worden kun je dus het best een kleine week voor je eisprong vrijen en dat elke 2 tot 3 dagen. 
 6. Roken, alcohol en drugs. Het is belangrijk om te stoppen met het roken. Roken in de zwangerschap geeft een grotere kans op complicaties, zoals miskramen, vroeggeboortes en dergelijke. Van alcohol weten we niet wat een veilige ondergrens is. Het advies is om helemaal geen alcohol te gebruiken. Ook drugsgebruik heeft gevolgen voor je zwangerschap, niet doen dus.
 7. Partners. Ook voor partners is het belangrijk om gezond en in goede conditie te zijn. Niet roken en niet of weinig alcohol drinken bevordert je vruchtbaarheid.  Als je medicijnen gebruikt, overleg dan met je huisarts of deze invloed hebben op je vruchtbaarheid.
 8. Verloskundige. Maak een afspraak voor een kinderwensconsult.

Oersterk programma

Naast de kwalitatief en goede basis zorg bieden wij in onze praktijk het Oersterk programma aan. Het is een optioneel leefstijl programma met drie pijlers: Gezond eten, bewegen en ontspannen. Goed voor moeder als kind.

 • Gezonder leven
 • Gezond eten
 • Meer in beweging
 • Leren goed te ontspannen

Direct aanmelden

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met  je op.

Grote avonturen beginnen klein, Zien wij jullie binnenkort?

Stap 1 van 2

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)