Zwanger

Je bent overtijd. Je hebt een zwangerschapstest gedaan en die is positief! Misschien ben je meteen blij, maar misschien is je eerste reactie schrik of ongeloof. Soms raak je zwanger na proberen en soms gebeurt het sneller dan gedacht of is het ongepland. Het kan zijn dat je best even moet wennen aan het feit dat je zwanger bent. Wij zijn er graag voor jou en je partner om jullie bij te staan in deze bijzondere tijd.

Aanmelden

Aanmelden gaat heel eenvoudig. Vul het aanmeldformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op of bel met ons algemene nummer: (0512) 540 510

Eerste Afspraak

Bij de eerste afspraak maak je kennis met “Wolkom”. Deze afspraak duurt ongeveer een uur. Ter voorbereiding op deze afspraak heb jij het intakeformulier digitaal ingevuld en gaan we deze met jou bespreken. We maken een echo om vast te stellen of het hartje klopt en of er sprake is van een eenling of meerling. In deze eerste kennismaking is er alle ruimte om je vragen te stellen en vertellen wij wat je kunt verwachten van onze begeleiding tijdens jouw zwangerschap. Zo staan we bewust stil bij een gezonde leefstijl tijdens jouw zwangerschap, want door te kiezen voor vitale voeding, voldoende beweging en ontspannen heb jij grote impact op het verloop van je zwangerschap en de groei van je kindje.


Tweede afspraak

Deze afspraak staat in het teken van de termijnecho en bespreken we de mogelijkheden voor prenatale onderzoeken . De keuze om wel of niet te testen is heel persoonlijk. Wat je ook kiest: wel of niet testen, elke keuze die je bewust maakt is goed. Er is een keuzehulp beschikbaar https://www.pns.nl/nipt/keuzehulp/vragenlijst.

Bij Wolkom kun je na je tweede afspraak kiezen voor Centering Pregnancy of reguliere zorg met onze eigen unieke voorlichting.


Vervolgafspraken

Afhankelijk van de keuze die je maakt, zijn de vervolgafspraken op basis van het schema van de Centering Pregnancy bijeenkomsten of volgens het reguliere schema. Hieronder een richtlijn, want elke zwangerschap is uniek en afhankelijk van je persoonlijke situatie kunnen we meer of minder controles afspreken.

 • Tot 26 weken om de 4 weken
 • Tot 32 weken om de 3 weken
 • Tot 36 weken om de 2 weken
 • vanaf 36 weken tot aan de bevalling iedere week


Bloedonderzoek

In de zwangerschap is het belangrijk om je bloedgroep en rhesusfactor te weten. Verder wordt er gekeken naar Hepatitis B, Lues (syfilis), HIV en kijken we naar het ijzergehalte, glucose en antistoffen in je bloed. Dit doen we om eventuele problemen bij jou en of je baby vroegtijdig op te sporen en waar nodig te behandelen.


8 Wolkom tips

 • Ontspanning. Plan dagelijks bewust een moment van ontspanning in je agenda.
 • Eten, kies voor vitale voeding. 500 gram groente en 2 stuks fruit. Drink voldoende water en kruidenthee 2,5 tot 3 liter per dag. Wees matig met koffie, frisdrank en vruchtensappen.
 • Regelmatig bewegen. Bewegen zorgt voor sterke botten, spieren en een goede bloedsomloop. Dit is goed voor jou en je kindje.
 • Contact met je kindje. Aanraken is een eerste levensbehoefte. Je streelt je kindje door je handen op je buik te leggen. Liefdevolle woorden en gesprekjes dragen bij aan de groei en ontwikkeling van jullie kindje.
 • Wees nieuwsgierig. Lees, ontdek en zoek informatie die bij jou past en jou helpt om bewust zwanger te zijn.
 • Omarm de veranderingen in je lijf. Zwanger zijn is een intense periode waar zowel emotioneel als lichamelijk veel gebeurt. Wees daarin lief voor jezelf.
 • Vraag hulp waar nodig. Je hoeft het niet alleen te doen! Wij zijn er graag voor je!
 • Geniet! Dit is een bijzonder tijd in je leven. Vergeet niet af en toe daar bij stil te staan en te genieten!

Oersterk programma

Naast de kwalitatief en goede basis zorg bieden wij in onze praktijk het Oersterk programma aan. Het is een optioneel leefstijl programma met drie pijlers: Gezond eten, bewegen en ontspannen. Goed voor moeder als kind.

 • Gezonder leven
 • Gezond eten
 • Meer in beweging
 • Leren goed te ontspannen

Direct aanmelden

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met  je op.

Grote avonturen beginnen klein, Zien wij jullie binnenkort?

Stap 1 van 2

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)